mandag 30. april 2012

Det går fremover, sakte men sikkert!

Utsikten mot sjøen fra utsiden av hytta.
Sommerparadiset vårt!

Nå er det altfor lenge siden forrige innlegg herfra.. Har hatt det ganske travelt med mye aktivitet, både på jobb og i hytta. Og så har jeg vært på en aldri så liten husmorferie i Oslo, helt alene! Hotellovernatting, shopping og et inspirernde kurs, det frister til gjentakelse! :-)

Tittelen på innlegget sier at det går sakte, men sikkert fremmover, men sannheten er vel at det har skjedd ganske så mye de siste ukene! Vi har blant annet flytesparklet alle gulvene, lagt varmekabler på badet, rettet av veggene i alle rom, hatt rørlegger på besøk, skiftet vinduer og kledning på en yttervegg, begynt å legge opp rør til det elektriske og så vidt kommet i gang med å plate vegger. Og helt sikkert mer som jeg ikke kommer på i farten nå.
Ting begynner virkelig å ta form, og jeg gleder meg bare mer og mer til at vi forhåpentligvis kan ta hytta i bruk i sommer. Har bestilt fint vær! ;-)

Legger ved noen bilder,  mer kommer etter hvert!


Ikke langt for småtrollene å gå til mormor og morfar


Fant denne avisa bak flere lag med tapet på soverommet.
Legg merke til årstallet!

mandag 2. april 2012

Teppe til en frostig svigerinne :)


Legg til bildetekst


Forrige helg var vi på hyttetur i Sauda, og da begynte det å klø i fingrene. Så da tok jeg meg en tur til Sauda sentrum, og fant en kombinert møbel- og garnbutikk - av alle ting! ;-) Hadde leita opp en oppskrift på www.pickles.no, og med litt justeringer av oppskriften i forhold til garntype og pinnetykkelse, så satte jeg i gang med strikkinga. Når en strikker med pinne nummer 15, så går det fort unna, og vips så hadde jeg klar bursdagspresangen til den gode svigerinna mi, som hadde bursdag i helga. Tror det passer godt, for hun er av den frostige typen.. ;-)

Lurer på om jeg skal strikke et par slike tepper til hytta, kanskje med innslag av gammelrosa? Hva tror dere om det??

søndag 1. april 2012

Hytte ved havet



Mangler sprosser på vinduene, det kommer etter hvert.
Nå står vi midt i hytteprosjektet vårt. Vi skal fikse opp farmors gamle hus, og ha det som sommerhus/hytte. Beliggenheten er perfekt - helt ved sjøen i Kalstø - vårt paradis på jord!  Huset ble bygget i 1826, så det er mer enn nok å ta tak i! ;-) Status nå er at vi har revet stort sett det som skal rives, og det ser ganske så ribba ut. Vi har flytesparkla de fleste gulvene, det var ganske så skeivt, kan man si.. Ble nesten sjøsyk av å gå gjennom enkelte rom. ;-) Gubben har begynt å rette av veggene, som også er rimelig skeive..



Legger ved noen "før" og "underveis" bilder, så skal jeg holde dere oppdatert etter hvert. :-)


Badet
 
Spisestua


Kjøkkenet
  

Kjøkken etter riving

Avretting av vegger.
Legg merke til hvor mye han
har måttet justere nede ved
gulvet i forhold til oppe ved
taket..
Alternativ isolasjon fra tiden
 før Glava.
Man tager hva man haver! ;-)

 Mye arbeid gjenstår, men vi håper at vi kan nyte noen late, solfylte dager i Kalstø i sommer. :-)

Da er jeg i gang! Tror jeg...

Da har jeg fått bloggen opp og gå, så får vi se etter hvert hvor aktiv jeg blir. Planen er i hvert fall at jeg skal holde de som er interessert oppdatert på hvordan det går med hytte- og husprosjektene våre.
Og så kommer det nok noen håndarbeidsinnlegg innimellom, derav tittelen på bloggen. ;-)